Ekokampaaja palvelut

Intialainen päähieronta
Intialainen päähieronta on vanha Intiasta kotoisin oleva itsehoidon muoto. Siinä tehdään sarja erilaisia hierontaliikkeitä, joilla käsitellään yläselän, käsivarsien, hartioiden, niska- ja päänalueen akupisteitä sekä lihaksia. Hoito suoritetaan istualtaan, hierottavalla on vaatteet päällä. Hoito on erittäin rentouttava ja sillä on stressiä poistava vaikutus. Hieronnan ajaksi hiuksiin laitetaan tarpeen mukaan luomuöljyä.
 • Intialainen päähieronta Intialainen päähieronta on vanha Intiasta kotoisin oleva itsehoidon muoto. Siinä tehdään sarja erilaisia hierontaliikkeitä, joilla käsitellään yläselän, käsivarsien, hartioiden, niska- ja päänalueen akupisteitä sekä lihaksia. Hoito suoritetaan istualtaan, hierottavalla on vaatteet päällä. Hoito on erittäin rentouttava ja sillä on stressiä poistava vaikutus.Hieronnan ajaksi hiuksiin laitetaan tarpeen mukaan luomuöljyä sekä lisäksi voidaan käyttää eteerisiä öljyjä antamaan lisähoitoa hiuksille ja päänahalle,rentouttamaan ja piristämään.Intialainen päähieronta kuuluu oleellisena osana energialeikkauksessa ja savi- tai merilevähoidossa sekä kasvivärjäyksessä.Päähierontaa voisi oikeastaan kutsua stressipesuksi, sen rentouttavan ja puhdistavan vaikutuksen ansiosta.
  Hoito lisää verenkiertoa käsivarsien, hartioiden, niskan ja pään seudulla sekä poistaa kuona-aineita. Lisääntynyt hiuspohjan verenkierto vaikuttaa myös hiusten hyvinvointiin. Päähieronta on oleellinen osa intialaisten naisten hiustenhoitoa - ja tunnetusti heillä on paksut ja kiiltävät hiukset!
  Intialaista päähierontaa ei suositella tehtävän lääkekuurien aikana eikä raskaana oleville.
  Intialainen päähieronta on rentouttava ja miellyttävä elämys, joka vaikuttaa sekä fyysisellä että psyykkisellä tasolla. Olo on puolen tunnin hoidon jälkeen seesteinen ja ajatukset kirkkaat ja rauhalliset.

Hoidot:

Hiuksiin ja hiuspohjaan kertyy epäpuhtauksia ja kemikaaleja sekä ulkoisesti että sisäisesti. Osa hiusjuurista voi tukkeutua, jolloin se saattaa näkyä mm. hiusten ohenemisena.

Hoidoilla hoidetaan:

- ärtynyttä, kuivaa tai kiristävää päänahkaa

- hilseilyongelmaa

- tai tasapainoitetaan rasvoittumista

- hoidetaan kemiallisesti käsiteltyä hiusta

- puhdistetaan hiukseen ja päänahkaan kerääntyneet kemikaalit pois ja mennään pintaa syvemmälle saaden koko keholle syväpuhdistavaa hoitoa.

Ekokampaaja käyttää työssään arvokkaita luonnon raaka-aineita jotka ovat nykypäivänä monilta unohtuneet, vaikka niiden teho on tunnettu jo satoja vuosia. Nykyään hyvin tavanomaisia ongelmia kuten hilseilyä ja kutinaa voidaan hoitaa luonnollisin keinoin ilman synteettisiä kemikaaleja.

 • Savi hoidot

Savi imee itseensä epäpuhtauksia sekä hiusjuuresta että hiuksen pinnalta ja tasapainoittaa rasvoittuvuutta. Savi on antiseptinen se rauhoittaa ja lääkitsee ärtynyttä hiuspohjaa. Auttaa erilaisiin päänahanongelmiin, kuten hilse ja rasvaisuus.

 • Merilevähoidot
Merilevä eli karrageenihoito on kosteuttavampi vaihtoehto, sillä on myös raskasmetalleja poistava vaikutus. Hoito sopiikin tehtäväksi mm.antibioottikuurien, rokotusten tai amalgaamisaneerausten jälkeen. Se myös kirkastaa vaaleiden hiusten väriä. Tekee hiuksista syväpuhtaat ja kiiltävät.

 • Savipuhdistuspesu
Tehdään huolella valitulla sekoituksella poistamaan epäpuhtaudet ja metallit hiuksista ennen käsittelyjä.

 • Kasvivärjäykset

Kasviväreillä on paitsi värjääviä myös hoitavia ominaisuuksia.

Tavallisin niistä on henna (Lawsonia inermis), joka on monivuotinen noin kaksimetriseksi kasvava pensaskasvi. Jjauhetuista lehdistä saadaan henna väriä.

Mustaa hennaa ei ole olemassa, vaan kylmiä ja tummia sävyjä saadaan Indigo (Indigofera tictoria) kasvista, joka on hernekasveihin lukeutuva pensas.

Cassia Obobata on pensas, jonka lehti antaa kullan tai kellertävän sävyn hiuksille. Tekee karheista hiuksista silkkiset ja tätä voidaan käyttää esimerkiksi hoitona silloin, kun väriä ei haluta lisää hiuksiin. Tekee hiuksista kiiltävät ja antaa rakennetta ja ryhtiä.


Kasvivärien pohjana käytetään yleensä hennaa, cassiaa ja indigoa. Jotta saadaan erilaisia sävyjä ja vivahteita, jauheeseen lisätään muiden kasvien eri osia, kuten juuria, käpyjä, puunkuorta, marjoja, hedelmiä ja yrttejä. Kasvivärillä saadaan hiuksiin erilaisia vivahteita ja muutettua sävyä hiukan tummemmaksi, mutta vaalentamaan sillä pystyy vain vähän. Koska kasviväri ei tasoita totuttuun tapaan tummuuseroja, sillä saa hyvin eloisia ja kauniita lopputuloksia.

 • Turvehoidot

Turvehoitoja on käytetty mm. Keski-Euroopassa jo lähes 200 vuoden ajan.

Turvehoito on hoitokeino, jossa käytetään turvetta rentouttamiseen ja puhdistamiseen.

Suomalainen hoitoturve on peräisin suoalueilta. Turve nostetaan 2-4 metrin syvyydestä, jossa siihen on vuosituhansien aikana kerääntynyt erilaisia bioaktiivisia aineita kuten humus- ja humiinihappoja. Hoidon yhteydessä nämä hapot pääsevät imeytymään solutasolle. Turve sisältää lisäksi runsaasti erilaisia mineraaleja, kuten magnesiumia, sinkkiä ja kuparia.Turvehoito vilkastuttaa aineenvaihduntaa, jolloin kehosta poistuu runsaasti nesteitä ja kuona-aineita.Turvehoidon vaikutus perustuukin pitkälti elimistön vastustuskyvyn paranemiseen ja aineenvaihdunnan tehostumiseen

Käytettävä turve on puhtaasti luonnontuote. Siihen ei ole lisätty mitään lisäaineita. Turpeen ei ole myöskään todettu aiheuttavan allergioita. Käyttötilanteessa turpeeseen lisätään ainoastaan vettä, jotta tuote olisi helpommin levitettävissä. Hoitotilanteessa turve pyritään pitämään kosteana. Lämpö edistää turpeen vaikutusta.


Hiustenlähtöön, kaljuuntumiseen ja pälvikaljuuteen

Psoriaasin, seborrooisen ekseeman ja atopian hoitoon

Rasvoittumisen tasapainottamiseen

Velttojen hiusten ryhdistämiseen

Ärtyneelle ja kutiavalle iholle ja hiuspohjalle

Rikkiraavitulle hiuspohjalle